Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσίαση της «Κρίσης στην ΕΕ» του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλέιου στο Art Polis café






Tην Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 6.30μμ το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κρίση στην ΕΕ και αντικαπιταλιστική εναλλακτική» στο κέντρο της Αθήνας στο Art Polis cafeé (Πεσματζόγλου & Σταδίου). Ομιλητές ο Νίκος Στραβελάκης, καθηγητής οικονομικών στη ΝΟΠΕ, ο Γρηγόρης Καλομοίρης από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και η Μαρία Στύλλου υπεύθυνη του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.



Τον Μάρτη του 2017 κλείνουν 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ (του προπομπού της Ευρωπαϊκής Ενωσης). Τότε, το 1957 στη Συνθήκη της Ρώμης, οι κυρίαρχες τάξεις και οι κυβερνήσεις των πιο πλούσιων χωρών της Ευρώπης γιόρταζαν το ξεκίνημα της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση ήταν να εξασφαλίσουν μια διευρυμένη «κοινή αγορά» για τα προϊόντα τους.
Στα εξηκοστά τους γενέθλια, όσες φιέστες και να κάνουν οι ηγέτες της Ε.Ε., δεν θα μπορούν να κρύψουν την αληθινή εικόνα: το μεγαλεπήβολο σχέδιό τους είναι σε βαθιά κρίση, αυτό που κυριαρχεί είναι γκρίνιες, κλαψουρίσματα και καβγάδες. Αλλά για τους λαούς της Ευρώπης, η Ε.Ε. σήμερα όλο και πιο πολύ ταυτίζεται με τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα, την καταστολή, τον ρατσισμό. Το πάρτι των γενεθλίων σε λίγους μήνες θα μοιάζει περισσότερο με κηδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου