Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κινηματογραφική προβολή στα Χανιά: “Θάνατος στη Βενετία” (1971), του Λουκίνο Βισκόντι


Με την προβολή της ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι “Θάνατος στη Βενετία” (1971) συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος προβολών του κινηματογραφικού αφιερώματος στον φημισμένο ιταλικό κινηματογράφο με τον γενικό τίτλο “Μικρά Αριστουργήματα Μεγάλων Ιταλών Σκηνοθετών”, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών”. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στη γνώριμη αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23).

Περίληψη

Ενας Γερμανός συνθέτης φθάνει για ανάπαυση στη Βενετία. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή του δραματικά, ανήμπορος ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Η βασανιστική ιστορία ενός ανθρώπου παθιασμένου με την ιδανική ομορφιά. Αριστουργηματική ταινία βασισμένη σε νουβέλα του Τόμας Μαν, όπου ο κεντρικός χαρακτήρας βασίζεται στην προσωπικότητα του συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ. Mεγάλο Eιδικό Bραβείο Eικοσιπενταετίας του Φεστιβάλ Kαννών 1971.


Οι υπόλοιπες ταινίες του Β’ κύκλου των προβολών που οι περισσότερες ανάμεσά τους (σε συνεργασία με τη NEW STAR) θα προβληθούν για πρώτη φορά στα Χανιά είναι οι εξής:

• Η θέση (1961), του Ερμάνο Όλμι, την Κυριακή 31/01, στις 8μ.μ.
• Οι αρραβωνιασμένοι (1963), του Ερμάνο Όλμι την Κυριακή 07/02, στις 8μ.μ.
• Το δέντρο με τα τσόκαρα (1978), του Ερμάνο Όλμι την Κυριακή 14/02, στις 8μ.μ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου