Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Χανιά: Εκδήλωση μνήμης στον ποιητή Γιώργο Φαλελάκη

Εκδήλωση μνήμης στον ποιητή Γιώργο Φαλελάκη


 Άνοιξα μια πόρτα στο όραμα
Όλα αχνά
Και η άνοιξη και η προοπτική
Δούλεψα χρόνια στο αμόνι του «σύνηθες»
Πήρα απολαβές με το σταγονόμετρο, αχνά
Ήταν ο πόνος πολύς
Ήταν τα χείλη σου υγρά
Ήταν τα μάτια σου αχνά
Πρωινό και ζουμπούλια.
Κρατήθηκα στα όρια του «συνεχές»
Ήταν αργά για αναιρέσεις
Σήκωσα το πέτο πιο ψηλά
Και προχώρησα.

Γιώργος Φαλελάκης





Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών οργανώνει την Τέταρτη 24 Σεπτεμβρίου στα βορινά σκαλάκια της δημοτικής αγοράς στις 20:00 εκδήλωση μνήμης στο ποιητή και φίλο μας Γιώργο Φαλελάκη, που έφυγε πρόωρα σε ηλικία 41 ετών το 2006.
Ως συλλογικότητα, θελήσαμε να τιμήσουμε μ’ αυτό τον τρόπο έναν άνθρωπο, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι μας συντρόφευσε στα πρώτα βήματα της δημιουργίας του Στεκιού και στάθηκε στο πλευρό μας στο 1ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, ήταν κι εκείνος ο όποιος προασπίστηκε την διαφορετικότητα κι ανόρθωσε την φωνή του απέναντι στον εγκλεισμό του ψυχιατρείου. 





Ένας άνθρωπος αυτής της πόλης, που με τον δικό του ιδιαίτερο λόγο και στάση έχει συμβάλει κι έχει αφήσει την δίκια του παρακαταθήκη σε μια κοινωνία της αλληλεγγύης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που στην εποχή μας δυστυχώς παραμένουν ακόμη ζητούμενα 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: 
Ο Αντώνης Λιοδάκης (ψυχίατρος), ο Μανόλης Τζανάκης (Κοινωνιολόγος πανεπιστημιακός  ), ο Μανόλης Φαλελάκης ( Αδελφός).
Θα διαβαστούν ποιήματά του απ’ την Αργυρώ και την Κατερίνα Βουτετάκη. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Παΐζη ''Χλωμό φεγγάρι'' και θα ακουστεί μουσική απ την δουλειά του Ευθήμη Παρά «Άνοιξα μια πόρτα στο όραμα…» σε ποίηση του Γιώργου Φαλελάκη καθώς κι ανέκδοτο τραγούδι απ’ τον λαουτιέρη - ανιψιό του Τάσο Φαλελάκη. 



              ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ - ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου