Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής του Μαρίνου Παλιουδάκη στα Χανιά



Ο ζωγράφος Μαρίνος Παλιουδάκης και ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων σας προσκαλούν στην έκθεση

 "ΜΟΡΦΕΣ"



Εγκαίνια Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30
Διάρκεια έκθεσης 31/3 - 6/4/2013
Καθημερινά από τις 10:00 - 22:00
 

Είσοδος ελεύθερη

" Αέρινες μορφές
Παιχνίδια του νου
Απαλό χάδι των χεριών
Κίνηση, χρώμα, κορμιά
Τρελλά παιχνίδια, άπιαστες ελπίδες
Απραγματοποίητα όνειρα"
Μαρίνος Παλιουδάκης



Ο Μαρίνος Παλιουδάκης από τα πολύ νεανικά του χρόνια ένοιωθε την ανάγκη να αποκαλύπτει το ωραίο, να εξευγενίζει την ζωή, να εξωτερικεύει τις ιδέες του, να εκφράζει τα συναισθήματα του και την εποχή του, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης- ποίηση, ζωγραφική, θέατρο, αρχιτεκτονική. Τα ζωγραφικά έργα του Μαρίνου Παλιουδάκη από τα πιο παραστατικά θέματα - συνήθως τοπία - έως τα περισσότερα αφαιρετικά και ανεικονικά, όλα σφυγμομετρούν τον παλμό της εποχής μας, κάνοντας το κάθε έργο να γίνεται ο πομπός και ο δέκτης των μηνυμάτων της ανθρώπινης ζωής.
Ο Μαρίνος Παλιουδάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Τελειώνοντας το Τεχνικό Λύκειο σπούδασε διακοσμητική στο «Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών» στην Αθήνα. Την περίοδο 1972-77 σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας Αρχιτεκτονική, με βαθμό πτυχίου άριστα, παρακολουθώντας συνάμα μαθήματα στην σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.
Ασχολήθηκε με τη θεατρική ομάδα του «Μεταναστευτικού Θεάτρου» παίζοντας
παραστάσεις σε όλη την Κρήτη. Ασχολήθηκε ως καθηγητής ελευθέρου σχεδίου στο τμήμα συντήρησης Έργων Τέχνης στο πολυκλαδικό κτίριο του ΙΕΚ Χανίων στον Προφήτη Ηλία. Ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας στα Χανιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου