Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ







Πριν από ένα περίπου χρόνο έγραφε η Εργατική Αλληλεγγύη: “Από τις 11 Νοέμβρη η Κίνηση Μαβίλη, μια ομάδα καλλιτεχνών του ερευνητικού θεάτρου, κατέλαβε το Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή, που ρήμαζε παρατημένο. “Βασικά χαρακτηριστικά του σκεπτικού της ενέργειάς μας είναι η συλλογική ανάληψη αποφάσεων, η συνεργασία σε οργανωτικό επίπεδο καλλιτεχνών, η αμφισβήτηση πεπατημένων προσεγγίσεων σε σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία και τη λειτουργία ενός χώρου πολιτισμού”, υπογράμμιζαν στο ανοιχτό κάλεσμα που εξέδωσαν πριν την επανοικειοποίηση του εγκαταλελειμμένου θεάτρου.” (Περισσότερα στο http://bit.ly/T6xzt4)
Τώρα, το θέατρο Εμπρός εκπέμπει SOS, καθώς το Δημόσιο απειλεί το θέατρο με κλείσιμο, ώστε να “αξιοποιηθεί” το ακίνητο. Όπως γράφει η ανακοίνωση της “κίνησης Μαβίλη”: “Mετά από σχεδόν ένα χρόνο καλλιτεχνικών δράσεων στο θέατρο Εμπρός, η νεοσυσταθείσα ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ -εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου) προβαίνει στο κλείσιμο του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου του Εμπρός την επόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με την συνδρομή της Αστυνομίας. Η επιστολή μας στην κυρία Κόλλια (ΕΤΑΔ) υπάρχει εδώ (http://bit.ly/Rglx2o) και την στηρίζουν 705 άτομα μέχρι τώρα από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της γειτονιάς του Ψυρρή, κ.ά. καθώς και φορείς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. (Επιστολή των κατοικών του Ψυρρή προς ΕΤΑΔ υπάρχει στο http://bit.ly/SdqVVs)
Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, την Τετάρτη 24/10 οργανώθηκε δράση και συναυλία στις 9μμ, ενώ την Πέμπτη 25/10 η κίνηση Μαβίλη καλούσε σε “ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11 το πρωί έξω από το χώρο του Εμπρός.” Το θέατρο βρίσκεται στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2, στου Ψυρρή. Επιστολές στήριξης στην Κίνηση Μαβίλη μπορείτε να στείλετε στο kinisimavili@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου