Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Θέατρο: Οι 3 αδελφές “στη Μόσχα, στη Μόσχα”

Με άξονα την εμβληματική φράση «Στη Μόσχα, στη Μόσχα...» παρουσιάζεται πάλι μετά από τις δεκαπέντε επιτυχημένες παραστάσεις του Ιούνη, το κλασικό έργο του Άντον Τσέχωφ "Οι τρεις αδελφές a Μoscou” από Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου έως Τρίτη 02 Οκτωβρίου στις 21.00 για 12 παραστάσεις στο Baumstrasse, στο Βοτανικό.



Στις “τρεις αδελφές”, η Μόσχα συμβολίζει την πόλη “στην οποία όλα όσα έχουν ονειρευτεί θα αποκτήσουν υπόσταση και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς καμία αποτυχία”. Οπως γράφουν οι ηθοποιοί του έργου στο σημείωμά τους: “Ο Τσέχωφ τοποθετεί το έργο σε μια τυχαία χρονική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία, πριν από πολέμους και επαναστάσεις που θα συντάρασσαν τον κόσμο, στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής. Σε μια παρόμοια χρονική στιγμή σήμερα, αναζητάμε τα μοτίβα που μας συνδέουν με το τότε και μας φανερώνουν το σήμερα: Η ελπίδα και η απελπισία, το όνειρο και η ματαίωση, ο στόχος και η αδράνεια, η μουσική και η σιωπή”.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη από μουσική και τραγούδι (του ηθοποιού Παναγιώτη Μανουηλίδη που ντύνει το έργο παίζοντας με το πιάνο του όλη την παράσταση), με έξυπνα, απλά και χωρίς μεταμοντέρνες ακροβασίες ευρήματα, πολύ καλές ερμηνείες από τους συνολικά εννέα ηθοποιούς, συστατικά που δεν σε αφήνουν να χαζέψεις ούτε μια στιγμή τις συνολικά δυόμισι ώρες που διαρκεί.

Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Σύρμω Κεκέ, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Θεανώ Μεταξά, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Φοίβος Συμεωνίδης, Μιχάλης Τιτόπουλος. Η μετάφραση είναι της Νικολλέτας Φριτζήλα και η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία συλλογικό έργο των ηθοποιών και των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης.

• Το Baumstrasse βρίσκεται στο στενάκι της οδού Σερβίων στο Βοτανικό, (πρώτη παράλληλη με Σπύρου Πάτση στο ύψος της Καβάλας). Οι παραστάσεις παίζονται Παρασκευή-Τρίτη, στις 9μμ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου