Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Εκδόσεις Σαΐτα: Ξεπερνώντας τα εμπόδια των παραδοσιακών εκδοτικών οίκων

   Μια εξαιρετική προσπάθεια στον αγώνα για ελεύθερη και όσο το δυνατόν ακηδεμόνευτη λογοτεχνία έκανε την εμφανισή της στον περίεργο αλλά και φιλόξενο χώρο του διαδικτύου από τις εκδόσεις Σαΐτα. Με αγάπη για το βιβλίο και τους συγγραφείς εγκαινιάστηκε μια καινούργια σελίδα που όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της, έχουν ως "πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου όπου τα έργα νέων συγγραφέων, ξεπερνώντας τα εμπόδια που θέτουν οι παραδοσιακοί Εκδοτικοί Οίκοι, θα συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό."
   Για να μην ξοδευόμαστε σε άσκοπα λόγια αντιγράφουμε το εισαγωγικό σημείωμα από την κεντρική σελίδα των εκδόσεων Σαΐτα προς ενημέρωση σας και σας προσκαλούμε να στηρίξετε τη νέα και ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια.



Λογοτεχνία και Σκέψη









"Όπως η πορεία της πτήσης μιας σαΐτας δεν μπορεί να προβλεφθεί και να προσδιοριστεί έτσι και η ιδέα για τη δημιουργία των Εκδόσεων Σαΐτα συνεχώς διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται.

Η ιδέα ξεπήδησε τον Ιούλιο του 2012 με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου όπου τα έργα νέων συγγραφέων, ξεπερνώντας τα εμπόδια που θέτουν οι παραδοσιακοί Εκδοτικοί Οίκοι, θα συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Ο ισχυρός άνεμος της αγάπης για το βιβλίο,
το γλυκό αεράκι της δημιουργικότητας,
ο ζέφυρος της καινοτομίας,
ο σιρόκος της φαντασίας,
ο λεβάντες της επιμονής,
ο γραίγος του οράματος,
καθοδηγούν τη σαΐτα των Εκδόσεών μας.

Σας καλούμε λοιπόν να αφήσετε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!"

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου