Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

SAMPAJANA JAZZ Festival από το Δήμο Χανίων στο Φρούριο Φιρκά: 26-29 Ιουνίου 2012






http://www.agonaskritis.gr/sampajana-jazz-festival-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD/


«O Δήμος Χανίων, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων που προάγουν το πολιτισμό και τη καλλιτεχνική δημιουργία, συνδιοργανώνει τετραήμερες εκδηλώσεις, από 26 έως 29 Ιουνίου,  με τζαζ μουσική,  στο χώρο του φρουρίου Φιρκά ο οποίος ανοίγει μετά από πολλά χρόνια, με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, για να φιλοξενήσει πολιτιστικά γεγονότα».
Αυτό τόνισε  ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου,  σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, εκφράζοντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την 28ης Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για την παραχώρηση του Φρουρίου Φιρκά, προκειμένου να διεξαχθεί το Φεστιβάλ.
«Το SAMPAJANA Τζαζ Φεστιβάλ,  όπως εκτιμούμε,  θα προσφέρει για τέσσερις ημέρες, υψηλού επιπέδου μουσική από καταξιωμένους μουσικούς από το χώρο της τζαζ και της έθνικ μουσικής με διεθνή προβολή» τόνισε ακόμη ο κ. Δήμαρχος, αναφέροντας επίσης ότι όποια έσοδα προκύψουν από το φεστιβάλ, θα διατεθούν και για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Δημήτρης Λειψάκης επεσήμανε από την πλευρά του ότι η «η τζαζ μιλάει για τη ζωή, όπως  έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είναι ο ήχος ενός χαμένου χτύπου της καρδιάς, της κομμένης αναπνοής, ενός ξαφνικού χαμόγελου», συμπληρώνοντας ότι το φεστιβάλ αυτό, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Ευχαρίστησε επίσης το σύλλογο SAMPAJANA που συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ στην πόλη μας .
H Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. –Κ.Α.Μ., Νάνσυ Αγγελάκη ανέφερε ότι η  jazz μουσική είναι μια “μεγάλη αφήγηση” που μετράει πλέον πάνω από έναν αιώνα ζωής. Και συνέχισε:
«Είναι μια μεγάλη αφήγηση από τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινες φωνές και τις φωνές που χρησιμοποιούνται με ξεχωριστό τρόπο.
Καλούμαστε λοιπόν όλοι να γίνουμε ακροατές και θεατές αυτής της αφήγησης και να προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το νόημα της, μέσα από τα μπλούζ και τις μπαλάντες και  τους προσωπικούς αυτοσχεδιασμούς των ερμηνευτών, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της jazz Μουσικής».
«SAMPAZANA σημαίνει συνεχής, τέλεια κατανόηση της προσωρινότητας  και στόχος μας είναι να αναπτερώσουμε και να αφυπνίσουμε τον κόσμο διότι χάνουμε ουσιαστικά πράγματα από τη ζωή, ενώ η ζωή είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλα αγαθό» τόνισε ο Γιώργος Γρηγοράκος, μουσικός και μέλος του συλλόγου SAMPAZANA.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν διεθνούς φήμης μουσικοί και συγκροτήματα και  περιλαμβάνει δύο κατηγορίες εκδηλώσεων:
α) Ομιλίες, διαλέξεις, και θεατρικά δρώμενα τα οποία θα είναι δωρεάν για όλους τους Δημότες και
β) μουσικές συναυλίες με ώρα έναρξης 19.45 και συγκεκριμένα :
Τρίτη 26 Ιουνίου -Αlternative jazz day 26 Ιούνιου:  Εύα Γιαννοπούλου trio, Γιώργος Λιμάκης, Ζ. Πινακουλάκης trio, Χάρης Λαμπράκης quartet Human Touch,
Tετάρτη 27 Ιουνίου –funkystatic day 27 Ιουνίου: Amores Perros & special guest, Γιώργος Κρομμύδας organ trio, Silent comedy performer Alex de Paris & acrobat Fred Normal,  Crazy People Music, Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio
Πέμπτη 28 Ιουνίου – ethnic day 28 Ιουνίου:  Νεκτάριος Μιτριτσάκης, EleKtroBalkana, Mode Plagal + «χαίνης» Δημήτρης Αποστολάκης, Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Κάρπης, Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης
Παρασκευή 29 Ιουνίου (manoush gypsy swing, hot jazz day) 29 Ιουνίου: Diminuita, The Stephane Grappelli project, Λευτέρης Ανδριώτης & Αντώνης Πρίφτης,  Γιάννης Λουκάτος, Swing Shoes & Sugahspank
Στα διαλείμματα των μουσικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις από μια κολεκτίβα από  ακροβάτες, ζογκλέρ, μάγους και ξυλοπόδαρους.
Οι Παράπλευρες εκδηλώσεις – δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω:
Δευτέρα 25/6
21:00  Στο Γυαλί Τζαμισί, που θα ανακοινωθεί συντομα, θα πραγματοποιηθεί Θεατρική           παράσταση με τίτλο «Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ» από την Ομάδα θεάτρου Τσιριτσάντζουλες.
26 – 29 / 6
Τα σεμινάρια, οι διαλέξεις και το master class θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της δυτικής πτέρυγας του φρουρίου οπότε δε θα παρεμποδίσουν την κίνηση των επισκεπτών κατά της ώρες λειτουργίας  του και θα είναι με ελεύθερη είσοδο. Αναλυτικότερα, το καθημερινό πρόγραμμα είναι:
10:30 Yoga master class από τον Patrick Fullan  (www.fullanyoga.com).
14:30 Διαλέξεις με θέμα «Ζωντανή Τροφή» (Γενικά περί Ωμοφαγίας και αποτοξίνωσης – Επιρροής της ομογεννοποίησης της τροφής στο ανθρώπινο σώμα) από τον Δημήτριο Δεβελέκο, Σύμβουλος Βιοενέργειας.
16:00 Ομιλία με θέμα Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Βελονισμός και Αποτοξίνωση, από Formado Giorgo.
17:00 Παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Φακιρίσματα» από την κουκλοθεατρική ομάδα τα “Ζλουχτήρια”.

Παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο “Μια φορά και ένα καιρό ένα κομμάτι έλειπε” από την Oμάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS.
18:00 Σεμινάριο Capoeira από τον Formado Giorgos της Ακαδημίας Capoeira Banzode Senzala (www.capoeira-athens.com).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου