Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Τζερόνιμο Στίλτον συναντά το ελληνικό κοινό

Αθήνα
Μπορεί ο μικροσκοπικός Ρεμί, ο ποντικός-σεφ στη βραβευμένη ταινία «Ο Ρατατούης» του Μπραντ Μπερντ να είναι διάσημος κινηματογραφικός αστέρας, αλλά και ο χώρος του βιβλίου έχει το δικό του τρωκτικό-διασημότητα, τον Τζερόνιμο Στίλτον, τον ποντικό-δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας «Ηχώ των Τρωκτικών».
Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τον συναντήσει τα Σάββατα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου σε βιβλιοπωλεία της Αττικής, ξεκινώντας από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Public Αμαρουσίου (The Mall Athens, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι)


Τρομερός βιβλιοφάγος και σπιτόγατος, ο Τζερόνιμο απεχθάνεται τα ταξίδια και μισεί τις περιπέτειες. Έχει σπουδάσει Φιλολογία των Τρωκτικών και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία και ζει σε ένα νησί στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Το πάθος του είναι να συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα και ο πόθος του να γράφει βιβλία. Η ριψοκίνδυνη αδερφή του Τέα, το πειραχτήρι ο ξάδερφός του Τράπολα και πανέξυπνος ανιψιός του Βενιαμίν δεν τον αφήνουν όμως ποτέ στην ησυχία του γραφείου του παρασύροντάς τον κάθε τόσο σε περιπέτειες σε μέρη μακρινά.

Με περισσότερους από 150 τίτλους στην αγορά, η σειρά παιδικών βιβλίων «Ξεκαρδιστικές ιστορίες» του Τζερόνιμο Στίλτον πρωτοκυκλοφόρησε από τις Edizioni Piemme στην Ιταλία το 2000. Δράση, ανατροπές, απίθανες ιστορίες, χιούμορ, εκπαίδευση και διασκέδαση είναι τα προτερήματα που την έκαναν μπεστ-σέλερ. Έχει µεταφραστεί σε 36 γλώσσες, έχει σημειώσει πωλήσεις 60 εκατοµµυρίων αντιτύπων και έχει γυριστεί σε σειρά κινουμένων σχεδίων.

Στα ελληνικά τα πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Στρατίκη (2003-2005). Οι εκδόσεις Κέδρος συνεχίζουν τώρα τη σειρά έχοντας έτοιμα τα πρώτα τέσσερα νέα βιβλία: «Μα τα χίλια κεφαλοτύρια… Κέρδισα στο Ποντικολόττο!», «Ο μυστηριώδης κλέφτης του τυριού», «Ο ναός του ρουμπινιού της φωτιάς», «Στα ίχνη του γέτι», ενώ άλλα τέσσερα πρόκειται να κυκλοφορήσουν ως το τέλος του Νοεμβρίου.

Συγγραφέας της σειράς δηλώνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο οποίος σε αυτοβιογραφικές αφηγήσεις διηγείται τις περιπέτειές του σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τον συναντήσει τα Σάββατα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου σε βιβλιοπωλεία της Αττικής, ξεκινώντας από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Public Αμαρουσίου (The Mall Athens, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι).

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τα βιβλία, την τηλεοπτική σειρά αλλά και online παιχνίδια με τον Τζερόνιμο Στίλτον






Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις 
 
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=428644 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου