Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφόρησε ο τόμος 3 της Μαρξιστικής Σκέψης.

Κυκλοφόρησε ο τόμος 3 της Μαρξιστικής Σκέψης. Θα τον βρείτε στο βιβλιοπωλείο του Τόπου, Γενναδίου 6, 210 3221580, και από βδομάδα στα κεντρικά βιβλιοπωλεία.




Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 3
Δελτίο Τύπου

Κυκλοφόρησε ο τόμος 3 της «Μαρξιστικής Σκέψης». Κεντρική θέση στη θεματολογία του έχει το εκτενές αφιέρωμα «Μαρξισμός και Θρησκεία», ένα θέμα επίκαιρο λόγω της έξαρσης του θρησκευτικού φανατισμού τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κείμενα των Λένιν, Μπουχάριν, Τρότσκι, Λούξεμπουργκ, Λουνατσάρσκι, Λάνσμπερι και σύγχρονων μαρξιστών ερευνητών (Α. Γουντς, Π. Ζίγκελ, Π. Ντίξον, Ντ. Κρουτς, Ε. Αστερίου, Σ. Σέγιερς, Γ. Χίρσφελντ).
Στους τελευταίους μήνες η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού εντάθηκε παραπέρα, ενώ οι εξεγέρσεις εξαπλώθηκαν από τον Αραβικό Κόσμο στην Ευρώπη. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και βρίσκεται η χώρα μας, με την κρίση και τα αντιδραστικά μέτρα να παίρνουν πρωτοφανείς διαστάσεις. Αυτά τα θέματα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της προσοχής μας. Ο αναγνώστης θα βρει σχετικά εκτενείς αναλύσεις και ντοκουμέντα από την πορεία των κινημάτων αντίστασης: Κείμενα για το κίνημα των πλατειών στην Ελλάδα, την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη και την πορεία των εξεγέρσεων διεθνώς, αλλά και συγκεντρωμένες τις πιο σημαντικές διακηρύξεις των ίδιων των κινημάτων.
Η οικονομική κρίση καλύπτεται με ένα εκτενές αφιέρωμα στο Συνέδριο της ΕΛΕ στις 6-8 Μάη για τον έλεγχο του χρέους. Περιέχει την απόφαση του Συνεδρίου και τις παρεμβάσεις και κείμενα των Σ. Σακοράφα, Κ. Λαπαβίτσα, Λ. Βατικιώτη, Μ. Λ. Φατορέλι, Ε. Τουσέν και Γ. Τόλιου.
Τα θέματα επικαιρότητας του τόμου αφορούν το μακελειό στη Νορβηγία και τις ταραχές στη Μεγάλη Βρετανία. Ακόμη, στην ενότητα «κοινωνία» παρουσιάζονται δυο εκτενείς μελέτες για τη σύνοδο κορυφής της 21 Ιούλη (Γ. Τόλιος) και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (Επιτροπή Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ). Η ιστορική θεματολογία περιλαμβάνει κείμενα για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο (Τζ. ΜακΦέρσον) και
το κίνημα των Λουδιτών (Τ. Μαστρογιαννόπουλος).
Για περισσότερες πληροφορίες, Εκδόσεις Τόπος, τηλ.: 210 8222835. Βιβλιοπωλείο Γενναδίου 6, τηλ. 210 3221580, Επικοινωνία: bookstore@motibo.com.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4697%3Amarxistiki-skepsi-tria&catid=67%3Atexnes&Itemid=193

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου