Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κορυφαίος ο "Μαχαιροβγάλτης" και στο Λος Αντζελες

Ένα ακόμη βραβείο προστέθηκε στη "συλλογή" του «Μαχαιροβγάλτη» του Γιάννη Οικονομίδη, μετά τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς απέσπασε το βραβείο "Ορφέας" στο πέμπτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών στο Λος Άντζελες, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή. Στην ίδια διοργάνωση ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε με έναν ειδικό "Ορφέα" για το σύνολο της κινηματογραφικής προσφοράς του, καθώς στο έργο του περιλαμβάνεται η μουσική για μεγάλες διεθνείς επιτυχίες όπως το «Ζ» και η «Κατάσταση πολιορκίας» του Κώστα Γαβρά, το «Σέρπικο» του Σίντνεϊ Λουμέτ και ο «Αλέξης Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη.
Ανάμεσα στις μεγάλου μήκους ταινίες που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Λος Άντζελες ήταν η «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα, ο «Θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράβα, η «Μπιλόμπα» της Σοφίας Παπαχρήστου, το «Χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη και από τα ντοκιμαντέρ «Τα παιδία δεν παίζει» των Αγγ. Ανδρικοπούλου, Αργ. Τσεπελίκα, "Γλυκό μου καναρίνι" του Ρόι Σερ (για τη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ) και το γερμανικό «Μίκης Θεοδωράκης, συνθέτης» των Αστέρη Κουτούλα - Κλάους Σάλγκε.
Καλύτερη μικρού μήκους ταινία ψηφίστηκε το «RF» του Σταύρου Λιόκαλου και το βραβείο κοινού δόθηκε στην ταινία «Without borders» του Νικ Γκαϊτατζή, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Χωραφά και τον Γιώργο Βογιατζή (ταινία που διαδραματίζεται εν μέρει στην Αμερική και στην Ελλάδα αντιμετώπισε προβλήματα στη διανομή λόγω ασφαλιστικών μέτρων).
Η τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στο Writers Guild Theatre (Θέατρο του Σωματείου Συγγραφέων) στο Μπέβερλι Χιλς, παρουσία γνωστών Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών όπως ο ηθοποιός Μπίλι Ζέιν και ο διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ.


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=622949

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου