Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2011: Το Πανόραμα των συζητήσεων




Ζούμε την μεγαλύτερη χρεοκοπία του καπιταλισμού. Οι ηγέτες των πλούσιων χωρών χρυσώνουν τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουν την πλειοψηφία πάνω στον πλανήτη στην φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο, την καταστροφή του κλίματος, την απειλή για Φουκουσίμα από την Ιαπωνία μέχρι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που προσφέρει στον κόσμο σήμερα λιγότερα από ό,τι πριν πενήντα χρόνια. Κι όμως ο πλούτος και η τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλους μας.
Η κρίση τους γεννάει αντίσταση και επαναστάσεις. Στην Αίγυπτο και στην Τυνησία ανέτρεψαν τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί, δυο μισητούς δικτάτορες, και η εξέγερση δεν έχει σταματήσει. Από το Μαρόκο μέχρι τη Υεμένη και την Συρία, ο κόσμος παλεύει για την απελευθέρωση του, παρά και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις βόμβες του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
Η ίδια εικόνα παντού. Από το Ουϊσκόνσιν στις ΗΠΑ μέχρι το Λονδίνο, μέχρι την Αθήνα, η εργατική τάξη παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τον πόλεμο και τον ρατσισμό. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι επαναστάσεις και η εργατική αντίσταση είναι ξανά εδώ.
Αυτός ο κόσμος που παλεύει δεν συγκρούεται μόνο με τις επιθέσεις αλλά ψάχνει και συζητάει για την εναλλακτική λύση. Ο Μαρξισμός 2011 θα έχει στο κέντρο του αυτή τη συζήτηση. Θα συναντηθούν ακτιβιστές, συνδικαλιστές, αντικαπιταλιστές και επαναστάτες για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο με κέντρο τις ανάγκες της πλειοψηφίας και όχι την εξουσία μιας βάρβαρης μειοψηφίας.

Μην το χάσετε. Δηλώστε συμμετοχή.

• Την Πέμπτη 19 Μάη, στις 5 το απόγευμα ξεκινάνε στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ οι πρώτες συζητήσεις του τετραήμερου Μαρξισμός 2011 που θα κλείσει την Κυριακή 22 Μάη το απόγευμα περιλαμβάνοντας πάνω από 50 συζητήσεις.
Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζουμε το πανόραμα των συζητήσεων – το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sekonline.gr, στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, και στις τοπικές εξορμήσεις του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.
Στο τετραήμερο, θα λειτουργεί όλες τις μέρες το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, εστιατόριο με φθηνό φαγητό και παιδικός σταθμός. Θα υπάρξουν ομαδικά ταξίδια και φιλοξενία στην Αθήνα για όσους είναι από άλλες πόλεις. Επικοινωνία με τις τοπικές οργανώσεις του ΣΕΚ ή την Οργανωτική Επιτροπή: 2105221509, 2105227177.

http://ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2161:i967&Itemid=62 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου