Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Sadahzinia «Η Τέχνη θέλει τσίτα της αισθήσεις»

Πιστοί στο ραντεβού τους, με τους φίλους του low bap ο BD Foxmoor και η Sadahzinia, εκ των Active Member, στις 21 και 22, λένε με τον δικό τους τρόπο τα «Χρόνια Πολλά» και τα «Καλά Χριστούγεννα», στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, στο κλαμπ Gagarin 205 (Λιοσίων 205 και Αγ. Μελετίου). Την πρώτη βραδιά ο B.D. Foxmoor και ο Jamoan θα παρουσιάσουν το νέο (ταξιδιάρικο και άκρως σκοτεινό) project τους «La Bruja Muerta» με 15 τουλάχιστον νέα τραγούδια. (Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω project δεν έχει σχέση με το project που είχε παρουσιαστεί τον Μάιο στον ίδιο χώρο.... Το project «La Bruja Muerta» δουλεύτηκε ξανά από την αρχή). Την δεύτερη μέρα, 22 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί η Sadahzinia στο Gagarin, για να παρουσιάσει παλιά και νέα τραγούδια από τον δίσκο «Σάρμα», σε μία από τις εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις της.
Μιλώντας, στο «Βήμαonline», η Sadahzinia, με αφορμή το live, σημειώνει ότι τα τραγούδια της αποκτούν άλλο νόημα «όταν τραγουδιούνται απ' την σκηνή κι από (με) τον κόσμο απέναντι. Κι επειδή τα τραγούδια από το "Σάρμα" δεν τα έχω τραγουδήσει έτσι παρά ελάχιστες φορές, το live θα έχει έντονο άρωμα από το τελευταίο μου album. Ωστόσο, θα παρουσιαστούν και παλιότερα τραγούδια με καλή παρέα στη σκηνή, τουτέστιν τον B.D. Foxmoor στα samples και τα πικάπ και τον... ξακουστό Κώστα Αναστασιάδη στα τύμπανα».
Πριν δέκα χρόνια οι Active Member,
είχαν παρουσιάσει το άλμπουμ «Mέρες Παράξενες Μέρες Θαυμάσιες», σήμερα οι μέρες μοιάζουν παράξενουν, θαυμάσιες θα γίνουν;
«Πάντα οι παράξενοι καιροί γεννούσαν θαυμάσια πράγματα και βαθιά ουσιώδη. Εγώ απ' την άλλη μεγαλώνω ένα θαυμάσιο παιδί σ' έναν παράξενο κόσμο - πόσο πιο περίπλοκο μπορεί να γίνει; Ας κρατάμε λοιπόν τις κεραίες ανοιχτές, ας συγκεντρωθούμε στα όμορφα κι ας είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι...»
Ολη αυτή η κρίση που υπάρχει γύρω μας τι είδους κρίση είναι; Οικονομική, αξιών ή πολιτισμική;
«Προκειται για μια κρίση πολυεπίπεδη με επίγευση καραμέλας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει προκαλέσει σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μια ψυχική και συναισθηματική κρίση. Νιώθω πως βρισκόμαστε μουδιασμένοι απ' τη νάρκωση να επιπλέουμε σε κομμάτια του εαυτού μας. Φοβάμαι το ξύπνημα απ' την κρίση σε δυο - τρία - δέκα χρόνια. Οτι απλά θα σηκωθούμε στα πόδια μας, θα ισιώσουμε όπως - όπως τις ζάρες και το τσαλάκωμα που θα έχουμε υποστεί και θα πούμε "μια κρίση ήταν πέρασε, μας τέλειωσε κι αυτή". Αυτό θα είναι η ήττα. Ας χαλάσουμε από τώρα τον ύπνο μας. Ας κάνουμε κάτι ο καθένας απ' το πόστο του. Βουή και πράξη χρειάζεται».
Χρειάζεται η τέχνη κρίση για να επιβιώσει ή χρειάζεται καλές ημέρες ή τίποτα; ?
«Μόνο καθαρό πνεύμα, τσίτα τις αισθήσεις, και γνώση των καιρών».
Ποιά είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
«Θέλω να "φτιάξω" τον χρόνο και να βρω συγκέντρωση για να αρχίσω και πάλι να γράφω κάποια πράγματα που γυρίζουν χρόνια στο μυαλό μου. Ένα βιβλίο για το low bap, έναν δίσκο με τραγούδια για παιδιά, και φυσικά το νέο δίσκο των Active Member. Aρχές Γενάρη θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο μου από τις εκδόσεις Καστανιώτη, και επίσης υπάρχουν πλάνα για μια ταινία με γυρίσματα τον Μάρτιο». ?

Πληροφορίες
Εισιτήρια προπωλούνται στο δισκοπωλείο Τζίνα (Πανεπιστημίου 56 και Εμμ. Μπενάκη), στην τιμή των 10euro.
Οσοι ενδιαφέρονται για τα νέα videoclips μπορούν να επισκεφθούν στην ιστοσελίδα www.lowbap.com (στην τελευταία σελίδα) όπου θα βρείτε καινούρια clip (http: //www. lowbap. com/gr/videoclips. asp) Στα downloads του lowbap. com θα κατεβάσετε τρία καινούρια τραγούδια του B.D. Foxmoor .


Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου