Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Προτάσεις της εβδομάδας από το Acidart.gr

http://www.acidart.gr/ 

Οι ΤΑΙΝΙΕΣ της εβδομάδας (9-15/12)

Βγαίνει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες η πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία «Attenberg», βραβευμένη με βραβείο γυναικείας ερμηνείας στη Βενετία. Ο Δανίκας θεωρεί ότι η ταινία σώζει την κινηματογραφική παρτίδα της εβδομάδας, αντίθετα ο Μικελίδης δεν δείχνει ενθουσιασμένος. Για εκείνον αξίζουν πολύ περισσότερο η «Τροπική ασθένεια» (ειδικό βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες) και η νότιο κορεάτικη «Ποίηση». Αν δεν δεις, τι (άλλο) να πεις...
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/992--9-1512



ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ προτάσεις 2010-2011

Ποιες παραστάσεις θα ήθελα να παρακολουθήσω φέτος;
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/974--2010-2011-



PERFORMΑNCE: The Erasers: "War is war"

Το "War is War" είναι μία ωριαία κινηματογραφική πράξη που εκτελείται κάθε φορά σε πραγματικό χρόνο και με διαφορετικούς συνεργάτες. Η κινούμενη εικόνα, η θεατρική πράξη, η μουσική και οι οπτικές τέχνες εγκαθίστανται σε έναν κοινό χώρο συνύπαρξης, στήνοντας μία ανοιχτή διήγηση γύρω από την πιο παλιά ιστορία του κόσμου: τον πόλεμο.
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/991-the-erasers-qwar-is-warq



MUSIC: Λένα Πλάτωνος - Δημήτρης Παπαϊωλαννου: «Κ.Κ.»


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η «σύμπραξη» Λένας Πλάτωνος, Δημήτρη Παπαϊωάνου και... Κωνσταντίνου Καβάφη! Είναι δυνατόν να χωρέσει τόσο ταλέντο μέσα σε μόνο μία αίθουσα; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/973--lr



MUSIC: Οι Dub Incorporation live στο Gagarin

Tην Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου επισκέπτεται το Gagarin μια από τις κορυφαίες μπάντες της dub και reggae μουσικής σκηνής, τoi Dub Incorporation. Μετά την δυναμική εμφάνισή τους στα δύο φεστιβάλ Kosmos το 2009 και 2010, οι Dub Inc επανέρχονται.
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/962-dub-incorporation-live-gagarin



MUSIC: Poplie Christmas Party

Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/975-poplie-christmas-party-lucrecia-dalt-a-radioaisle-live



Οι ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ της εβδομάδας (9-15/12)


Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/986-2010-12-09-11-21-51



ΗΜΕΡΙΔΑ: Τα πολλά πρόσωπα της αστυνομικής λογοτεχνίας


Ημερίδα με θέμα «Τα πολλά πρόσωπα της αστυνομικής λογοτεχνίας» διοργανώνει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), με τη συμμετοχή γνωστών συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας και μελετητών του είδους (μελών της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/982--l-r



ΦΕΣΤΙΒΑΛ Εν Κινήσει: «Which side are you on fest»

Η Τέχνη Εν Κινήσει (ΤΕΚ) είναι μια συλλογικότητα εργαζόμενων καλλιτεχνών που προσπαθεί να συσπειρώσει μουσικούς, εικαστικούς και άλλους καλλιτέχνες και να αναπτύξει καλλιτεχνική-κινηματική δράση στο πλευρό των εργαζομένων.
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/993--lwhich-side-are-you-on-festr



ΕΚΘΕΣΗ: Η τρομοκρατία της κατανάλωσης


Ο νέος χώρος της Ελενας Παπαδοπούλου ανανεώνει τη σχέση μας με το κτίριο της οδού Επικούρου και την κεντρική γκαλερί του Ανδρέα Μελά «ΑΜΠ», αφού δηλώνει, μέσα από την πρώτη διοργάνωση, ότι προχωρεί στο σήμερα, αφήνοντας πίσω τις μνήμες της φόρμας της δεκαετίας 1970.
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/976-2010-12-06-13-29-08



Ομαδική ΕΚΘΕΣΗ Ζωγραφικής «Διαφορετικοί κόσμοι»

Στην έκθεση συμμετέχουν 7 καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτισμικό υπόβαθρο, εκφράζονται δε με διαφορετικά εικαστικά μέσα. Κοινός τόπος η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία με όχημα την τέχνη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.
Περισσότερα:http://acidart.gr/index.php/protaseis/977--l-r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου