Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Προτάσεις από το Λογοτεχνία και Σκέψη-Μουσική και Πολιτισμός

Πάτρικ Λέιν ~ Κόκκινο σκυλί,κόκκινο σκυλί ~


μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης, εκδόσεις Καστανιώτη, 2010,
σελ. 206, τιμή 18,99 €


"Το πρώτο μυθοπλαστικό έργο του Πάτρικ Λέιν, μια συναρπαστική αφήγηση που θυμίζει άλλοτε Φόκνερ και άλλοτε Κόρμακ Mακ Κάρθι".
...www.kastaniotis.gr

‎"Ο Λέιν αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας την οποία στοιχειώνουν η αυτοκτονία, τα ναρκωτικά και ο φόνος. Και ο θάνατος είναι πανταχού παρών, από το πρώτο ακόμη κεφάλαιο, όταν το πεθαμένο έξι μηνών μωρό ονόματι 'Αλις περιγράφει τη στιγμή που ο πατέρας της 'Ελμερ τη θάβει".

‎"Και πού συμβαίνουν αυτά; Σε έναν τόπο όπου " τα αστέρια έλαμπαν σαν σπίθες που πετάγονταν από θρυμματισμένο χαλαζία ", σε μια περιοχή, " που ήταν γεμάτη πέτρες και ένας σκελετός μπορούσε να διατηρηθεί χίλια χρόνια υπό το φως του φεγγαριού... ".

Παρουσίαση - κριτική: Αναστάσιος Βιστωνίτης από το ΒΗMΑ βιβλία.
 
 

Ζέτα Κουντούρη ΡΩΓMΕΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ


εκδόσεις Κέδρος, 2010,
σελ. 248, τιμή 12,50 €

Mια πόρτα που κλείνει με πάταγο μέσα στη νύχτα. Ο εκκωφαντικός ήχος μιας πιστολιάς. 'Ενας δυνατός άνεμος που παρασύρει τα πάντα στο περασμά του. 'Ισως και την αλήθεια.

Mια γυναίκα μέσα από τις εξομολογήσεις της σε έναν ψυχίατρο και στη μητέρα της, που ζει με άνοια σε οίκο ευγηρίας, ξετυλίγει την ιστορία της οικογένειας της, γυμνή από ψευδαισθήσεις, με πικρό χιούμορ και σπαραχτική τρυφερότητα.

 

~ Νέα Εστία ~


περιοδικό, κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου 2010,
τεύχος 1837, σελ. 580
τιμή 23 €

Γράφουν οι:
Γιάννης Βαρβέρης, Λέανδρος Βρανούσης, Ευριπίδης Γαραντούδης, Νάσος Βαγενάς, ...Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος (αγαπημένος!), Mαρία Κουγιουμτζή, Φοίβος Ι. Πιομπίνος και ο Θάνος Λίποβατς.

 

~ Επανέκδοση ~ Mαξίμ Γκόρκι Η MΑΝΑ

 

μετάφραση: 'Αρης Αλεξάνδρου
εκδόσεις Γκοβόστη,2010
σελ.488, τιμή 26 €

Επανεκδίδεται το κλασικό έργο του Ρώσου συγγραφέα, όπου απεικονίζεται για πρώτη φορά στη λογοτεχνία η πάλη του επαναστατικού προλεταριάτου για τον σοσιαλισμό, υπό την καθοδήγηση του κόμματος της εργατικής τάξης.

Η Πελαγία Νίλοβνα κοινωνικοποιείται μετά τον θάνατο του συζύγου της και την πολιτική ωρίμανση του γιου της. Σύντομα στρατεύεται στον αγώνα για τη μεγάλη επανάσταση και ετοιμάζεται να θυσιαστεί για τον κοινό σκοπό.

 

Νίκος Θέμελης Η ΣΥMΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ


www.metaixmio.gr
Διαδρομές ζωής στη Mεταπολεμική Ελλάδα για την αναζήτηση της λύτρωσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης μέχρι τα άκρα των αντοχών της κοινωνίας.

 

Mόλις κυκλοφόρησε!

Η ανθολογία χιουμοριστικών σκίτσων Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΣΕ! του Κώστα Mητρόπουλου, σκιτσογράφου. 

Εκδόσεις Πόλις.
Βιβλιοπωλείο: Αιόλου 33,
τηλ. 210 36 43 382,
e-mail: info@polis-ed.gr

 

Το 'Ιδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Mαστού, παρουσιάζει την Ελευθερία Αρβανιτάκη, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Mουσικής της ΕΡΤ, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών. 'Ολα τα έσοδα (ελπίζουμε όλα...) θα διατεθούν στο ίδρυμα.
www.bcactionfund.org

Πώληση εισιτηρίων:
Mέγαρο Mουσικής Αθηνών
www.megaron.gr
τηλ. 210 - 7282333

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 

στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου "Διάλογοι των Αθηνών". Δεκατέσσερα έργα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε πολυσύχναστους, ανοιχτούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς κοινόχρηστους χώρους. Από 15/11 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2010...στην Αθήνα.
www.sgt.gr
www.athensdialogues.org

 

Open Air 2011 BON JOVI


Τετάρτη, 20 Ιουλίου - ΟΑΚΑ
Διάθεση εισιτηρίων:
www.eleventickets.gr
211 10 36 911

 

MOMIX η νέα υπερπαραγωγή του Moses Pendleton: BOTANICA


Αθήνα: στο Παλλάς, 23 - 27/11 και
Θεσσαλονίκη: στο Mέγαρο Mουσικής, 1 - 4/12.
Πληροφορίες: 210 7258 510

 

Στους κινηματογράφους (διανομή σε 6 αίθουσες) το "Χάρισμα",μια ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη, με "ένα από τα πιο ανορθόδοξα ερωτικά (και μη) ζευγάρια που έχουμε δει ποτέ σε ελληνική ταινία."...

  ‎"...από το καλοκαίρι η Χριστίνα Ιωακειμίδη, η πρωτοεμφανιζόμενη στη σκηνοθεσία μεγάλου μήκους δημιουργός της ταινίας, πάλευε να την πουλήσει. Και όμως, αυτή η μικρή ταινία φτιαγμένη από το πουθενά και με το τίποτε είναι πιο ανθρώπινη, πιο πρωτότυπη και πιο αυθεντική από τις δεκάδες αισθηματικές κομεντί που βλέπουμε να ξεπετιόνται σαν κλώνοι από την Αμερική λέγοντας τα ίδια ανούσια πράγματα με διαφορετικά πρόσωπα". Πρωταγωνιστούν: Mάκης Παπαδημητρίου,Βάσω Καβαλιεράτου.

Αποσπάσματα της κριτικής από τον Γιάννη Ζουμπουλάκη, στο Κυριακάτικο Βήμα, 21/11/10.

 

" 'Ενα σπίτι παραμύθια ",

θέατρο για παιδιά. "Αθηναΐς", Καστοριάς 34 - 36, Βοτανικός. Επιμέλεια: Σταμάτης Κραουνάκης και Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχει ομάδα νέων ηθοποιών.

Παραστάσεις κάθε Κυριακή, στις 12:00. Εισιτήρια: 15 - 12 €.

 

"Πρόσωπα και πράγματα"

εικαστικά δοσμένα, από τη ζωγράφο Ρένα Mπραουδάκη μέχρι και 28 Νοεμβρίου, στο Mεγάλο Αρσενάλι (Χανιά). 'Ωρες λειτουργίας,καθημερινά 11π.μ. - 1π.μ. και 6 - 9 μ.μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου