Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Αντώνης Φωστιέρης,Θανάσης Νιάρχος
εκδόσεις Καστανιώτη
Ποίηση για την ποίηση


Το συλλογικό αυτό έργο (ανθολογία με εκατόν πενήντα αντιπροσωπευτικά ποιήματα ισάριθμων δημιουργών), δεν επιθυμεί να εξαντλήσει τον αναγνώστη με στείρους ορισμούς περί ποίησης.
Σκοπός του η παρουσίαση του σκληρού πυρήνα αυτής της τέχνης και να σχολιάσει τις πολλαπλές ερμηνείες που διατυπώνονται στην ίδια την ποίηση.Οπωσδήποτε, αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο για την πολυσήμαντη αυτή τέχνη, τα χαρακτηριστικά του ποιητή/έργου και τα διακριτικά γνωρισματά τους.
Ακόμα διακρίνει την ποίηση ως μια μορφή οντολογίας,θέτοντας  ερωτήματα για την ίδια τη φύση της ποιητικής πράξης.Η αναφορά των ποιημάτων σε πλείστα όσα θέματα-για τον ίδιο τον ποιητή,την ποίηση και το ποιήμα-προσεγγίζεται με σεβασμό και πρωτότυπη σκέψη,παρουσιάζοντας και μέρος των απαντήσεων που έθεσε η ελληνική ποίηση στην διαθεσή μας μέσα από το πέρασμα των τελευταίων δύο αιώνων.
Πλεονέκτημα του έργου,οι ίδιοι οι συγγραφείς του,ποιητές με ευρεία αποδοχή και γνώση του ζητήματος.

Ειρηναίος Μαράκης
4/09/2010








1 σχόλιο:

  1. Ο τίτλος ποίηση για την ποίηση μου θυμίζει κάτι από τη δική μας κατηγορία βιβλία για βιβλία. Όπως και να έχει μόλις μπήκα εδώ και είδα ένα μπλογκ που με ενδιαφέρει τόσο που θέλω να έρχομαι να σε βλέπω συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή